top of page

EST

2003

HVEM ER VI

BEHIND THE SCENES

About

"VI ELSKER HUNDENE FOR DEM DE ER OG IKKE FOR DET DE PRÆSTERER - HOS OS HAR KÆRLIGHED INGEN UDLØBSDATO"


KENNEL CHURNWOOD

SUNDHED - TEMPERAMENT - EKSTERIØR

Vi har et lille opdræt af welsh springer spaniel og golden retriever. Hundene fylder  vores hjem og hjerter med glæde hver eneste dag!

 

Vi har tilrettelagt vores hverdag, så vi spiller en central rolle i deres liv, hvor hundene dagligt bliver aktiveret ud fra deres individuelle samt racespecifikke behov. Vores hunde lever det glade hunde-liv på første klasse - intet mindre kan gøre det.

 

Målet med vores opdræt er at lave sunde og racetypiske hunde, der lever længe og lever lykkeligt.

 

Vi tror på, at grundig forberedelse sikrer en god fremtid. Derfor gør vi utrolig meget ud af at klæde vores hvalpekøbere på, så de ved præcis hvad der venter inden hvalpen flytter ind - det sikrer at alle kommer godt fra start og kommer godt videre.

Vi bor i et dejligt stort hus, lidt udenfor Sorø på Vestsjælland i fredelige landlige omgivelser. Huset ligger på en stille grusvej og er omkranset af vores 3 hektar store grund, som primært udgør indhegnede græsarealer til hundene, frugthave og egen skov. Som prikken over i'et løber Saltø å gennem vores grund.

 

Vi har begge gennem årene forsøgt at holde fingrene på "hundepulsen". Vi har derfor hunde på programmet ikke kun i fritiden med også i vores arbejde. Vi forsøger at holde os up-to-date med alt inden for hundeverdenen - både på adfærdssiden, men også om sundhed hos vores hunderacer.

Lotte: Forfatter af både"Spanielbogen" og "Retrieverbogen" - med over 300 sider i hver bog, er det de mest omfattende bøger du kan få om livet med de 8 spanielracer samt de 6 retrieverracer. Jeg har efterhånden lavet en del podcasts om hunde og er uddannet eksteriørdommer under FCI for de 9 spanielracer.

 

Jeg er marketingchef hos Agria Dyreforsikring. Jeg er uddannet ”Hundeinstruktør med speciale i adfærd og problemløsning” hos den norske Turid Rugaas. Desuden er jeg uddannet klikker-instruktør hos Hund & træning. Jeg er efteruddannet hos den svenske Åsa Albom og har ud over det, deltaget i spor- og lugtdiskrimineringskursus med Anne-Lill Kvam fra Norge samt kurser i "aggressioner og forsvar hos hunde" med engelske Sheila Harper (Qanuk Canine Education). I 2005 blev jeg færdiguddannet som hvalpe-instruktør hos Spaniel Klubben og har skrevet hvalpebogen "HURRA! Vi har fået hvalp" for Spaniel Klubben.

 

Jan: Jeg arbejder til dagligt som selvstændig fotograf. Jeg bruger en del af min fritid med freelance fotoopgaver af blandt andet hunde.

I august 2006 overtog vi layout-posten på Spaniel Klubbens medlemsblad "Spaniel Nyt". Lotte har også siddet i Spaniel Klubbens sundhedsudvalg i over 3 år.

SPANIEL KLUBBENS ÆRESNÅL

HUNDEVERDENENS HÆDERSPRIS

I april 2019 modtog vi begge Spaniel Klubbens æresnål. Det er vi utrolig stolte af. Klubbens bestyrelse udtalte: 

Lotte og Jan tildeles Spaniel Klubbens æresnål for deres kæmpe arbejdede igennem mange år, som de blandt andet har ydet i forbindelse med klubbens medlemsblad, Spaniel Nyt, Lottes store arbejde i sundhedsudvalget samt for deres generelle hjælp til klubben og ikke mindst arbejdet med hundene. I har arbejdet utrolig selvstændigt, og har taget initiativer til mange tiltag i forbindelse med bladet. Herunder, at få oprettet et nyt farvelayout, som gør opsætning og brug af farver generelt bliver mere målrettet.

Vi i bestyrelsen har altid sat stor pris på jeres gode ideer og brugbare input – i har altid stået klar, når der skulle ske noget nyt og spændende i klubben og i har været en kæmpe drivkraft og inspiration for os i den nuværende bestyrelse. I har været nogle utrolig gode sparringspartnere for klubben generelt.

I har en utrolig professionel måde at tilgå arbejdet på, og kommunikationen til bestyrelsen har altid været yderst behagelig, hvilket har lettet arbejdet for alle parter. Derudover har Lotte knoklet i sundhedsudvalget, og med hendes nuværende baggrund i Agria Dyreforsikring, har hun altid kunne komme med kvalificerede og meget brugbar information til gavn for hele klubben. I har altid arbejdet meget seriøst med hundene, og har altid haft viljen til at opnå det bedste af det bedste igennem jeres opdræt med welsh springer spaniels.

 

​I har lagt et stort arbejde i spaniel racerne generelt - og senest med det store arbejde over flere år, som mundede ud i en flot Spaniel bog. Stort tillykke med den. Relevant og inspirerende materiale for både nye og gamle spaniel ejere, og ikke mindst fantastiske billeder hele vejen igennem.


To af jeres venner og hunde-kollegaer fortæller således:
Det hele startede med kat, men endte med hund og efter en afstikker til shiba faldt valget på welsh. Som opdrættere har de med deres store visioner for racen hentet avlsdyr ind fra nær og fjern og aldrig været blege for at sortere ikke egnet avlsmateriale fra og nægtet at gå på kompromis med middelmådighed. Som redaktører og fotograf af og for spaniel nyt har de løftet bladet til et grafisk flot produkt gennem de sidste 10+? År. Med en adfærds- og træneruddannelse i bagagen har Lotte siddet i det hedengangne uddannelsesudvalg og siden hen som bannerfører for sundhed for vore spaniels i sundhedsudvalget. Med deres store engagement inden for spaniels og med udgivelsen af spanielbogen er Jan og Lotte ikke kun Hr og Fru Welsh, de er Hr og Fru Spaniel.


​En efterårsdag i 2005, lærte jeg de mest fantastiske mennesker at kende. Det har sidenhen givet mange lærerige timer med vores firbenet venner. Udstillinger, jagt, prøver, træning og rigtig meget grin og sjov. Med jeres altid store engagement, jeres store viden, jeres passion for altid at gøre det rigtige for vores hunde og jeres kamp for at sikre sunde og velfungerende hunde er prisværdigt. Det er altid en fornøjelse at være i jeres selskab, og jeg er stolt og glad for at kende jer.

Tak for jeres indsats og tillykke med Spaniel Klubbens æresnål.

Med venlig hilsen

Spaniel Klubbens bestyrelse

CHURNWOOD 

[TJØHNWOOD] - but why?

Navnet Churnwood stammer fra en vej (Churnwood Road) i Colchester, England som jeg (Lotte) har boet på som lille. Her fik jeg de første rigtige oplevelser med hunde - blandt andet fra familiens mange hunde – specielt golden retrieveren ”Cedar”. Allerede der, blev jeg overbevist om at mit liv skulle leves med hunde.
 
Jan har efterfølgende oplevet hunde på samme adresse. Vi blev derfor ret hurtigt enige om navnet - ”Kennel Churnwood”. I 2003 valgte vi derfor at gennemføre DKK's opdrætteruddannelse & fik kennelnavnet Churnwood.
Contact
bottom of page