top of page
_MG_4336.jpg

HVALP FRA 

CHURNWOOD

HVORDAN ER DET AT KØBE EN CHURNWOOD HVALP?

VI GØR VORES BEDSTE OG FORVENTER DET SAMME FRA DIG

Når du anskaffer dig en hund, får du masser af sjove oplevelser i dagligdagen. Hunde spreder glæde og varmer hjerter hver dag, men det er også et stort ansvar at være hundeejer. Det er ikke hunden, der har valgt dig, men dig der har valgt, at den skal være en del af dit liv. Det betyder, at du skal have gjort dig nogle vigtige overvejelser for at sikre, at I er et godt match. Mange triste hundeskæbner kunne være undgået, hvis hundeejeren havde tænkt sig godt om og havde fået den rigtige vejledning, inden hunden blev købt. Vi går meget op i at sikre vores hvalpe den bedste fremtid hos deres nye familier. Vores vurdering af hvalpekøbere spiller en afgørende rolle for vores opdræt. Modsat hvad mange forventer, er welsh springer spaniel og golden retriever ikke racer der trives hos alle. Derfor har vi nogle kriterier for, hvad vi forventer af vores hvalpekøbere og hvad I kan forvente af os.  

ER DU SUPERHELT?
Som opdrætter er vi gennem årene blevet berømt og berygtet for vores direkte facon. Når  hvalpekøbere henvender sig og vil vide mere om vores race, får de at vide, at vi ikke pakker tingene pænt ind. Vi kalder en hund for en hund. Det er ikke sjældent, at familier kommer på besøg med en hundehvalp på ønskesedlen, men går herfra med et realistisk syn på, at de faktisk ikke har tid til en hund lige nu. Nogle siger, at vi er for hårde i vores udvælgelse af hvalpekøbere, og at man næsten skal være superhelt for at få en hvalp her fra. Men det skal man måske også være – bare lidt. Vi ser nemlig alt i snudehøjde fra hundens synspunkt – ikke kun fra hvalpekøberens. Derfor vil du måske opleve, at vi skruer bissen på hist og pist, men det er kun af hunde-kærlighed! Er du superhelt? Kontakt os og find ud af det ... 

 

VALG AF OPDRÆTTER - VÆR NØJE I DIT VALG

Det sted, hvor din hvalp tilbringer de første 8-10 uger af sit liv, er afgørende for, hvordan den bliver som voksen. Derfor skal du stille krav til din opdrætter. Når du leder efter den rigtige opdrætter, er det vigtigt, at du får lov til at stille de spørgsmål, du vil. En af de vigtigste informationskilder om de forskellige hunderacer er de mennesker, der har hundene i deres liv til hverdag. Opdrætterne har et stort ansvar, når de skal informere kommende ejere om netop deres race. En god opdrætter bør komme med en grundig gennemgang af racens positive såvel som negative karaktertræk, hvilket ikke altid er let. Vi elsker vores hunde og har dem ikke bare i vores hus, men i vores hjerter, fordi vi mener, der er usandsynligt mange gode ting ved dem. Det kan være svært at se disse skønne  hunde fra den anden side af plankeværket. Men egenskaber, der er positive for én person, behøver ikke nødvendigvis at være det for en anden. Det er vigtigt, at opdrætteren kan fortælle dig om dette, for at du på et realistisk grundlag kan beslutte, om en welsh eller golden overhovedet er noget for dig.

 

JAGTEN GÅR IND

Den bedste måde at finde en glad og sund hund, er gennem en god, ansvarlig opdrætter. En god opdrætter tager sine hunde og sit opdræt meget seriøst og vil kun sælge hvalpe til hjem, hvor hvalpekøberne lever op til de krav opdrætteren stiller. Det er en ærlig person, du vil kunne få hjælp og vejledning fra. En person, som kender sin race på godt og ondt og ser det som afgørende at fortælle præcis hvad man kan forvente. En god opdrætter sætter altid sin hvalps velbefindende fremfor alt andet. Sikrer hvalpen optimale opvækstbetingelser - og har sat sig grundigt ind i hvad der skal laves for at hvalpen har det med i sin hunderygsæk, som den skal bruge for at kunne mester sit liv fremover. Sundhed bør altid vægte højeste, når der vælges parrings-partnere, for hvad hjælper det, at hunden er smuk, hvis den har allergi eller dårlige hofter.

 

Der er mange ting du skal vide, når du køber hvalp: blandt andet om racens egenskaber og behov, pelspleje, sundhed, foder, opdragelse, avl og så videre. En ansvarlig opdrætter vil altid have sine hvalpes trivsel som første prioritet og stå til rådighed for sine hvalpekøbere, hvis de har spørgsmål (store som små), og vil gøre alt for at løse eventuelle udfordringer der måtte opstå undervejs i hundelivet.

 

FORBEREDELSE
Læs om racen i bøger og på nettet. Du kan jo starte her på vores hjemmeside, hvor vi blandt andet har skrevet om begge vores racer, så du kan få en ide til hvad der gemmer sig under den bløde pels og senere kaste dig over Spanielbogen eller Retrieverbogen, hvor du får over 300 sider om livet med spaniels og retrievere. Er du mere til lyd i ørerne? Så lyt til Lottes podcasts om spaniels og retrievere her.

 

Du bør besøge flere opdrættere, også selvom du måske er helt sikker på, at du har fundet den rigtige opdrætter for dig ved dit første besøg. Vær bare ærlig og fortæl at du besøger flere opdrættere – det vil de fleste blot syntes godt om. Du vil lære meget ved at se flere hunde hos forskellige opdrættere. Det kan være svært at huske på alt, når du først er kommet på besøg, så forbered dig ved at skrive spørgsmål ned, så du kan få de oplysninger, du vil have, under besøget - Det kan være en hjælp for dig i din beslutning om, hvor du vil købe dit nye familiemedlem.

 

KOM PÅ VENTELISTEN
De færreste opdrættere skriver en hvalpekøber på venteliste, blot via mailudveksling. Hos os har vi en fast procedure, for at sikre, at vi lærer hvalpekøberne at kende og er trygge ved at de ved præcis hvad de går ind til, med en hund i huset. Vi sælger generelt ikke hvalpe til familier med små børn (typisk under 8 år), men tager altid en snak med den enkelte familie fra gang til gang. Vi vil gerne sikre os at vores hvalpe havner hos familier, hvor der er den tid og overskud, der skal til for at give hvalpen et indholdsrigt og aktivt liv - også på den lange bane.

 

Vi starter typisk med at maile sammen og tale i telefon. Derefter inviterer vi på hundevisit, hvor du kan se vores hunde, hilse på os og få en uddybende gennemgang af racens egenskaber og behov. Vi hører om hvilke forventninger du har til din kommende hund og hvordan din hverdag harmonerer med racen. Under besøget vil du få et godt indblik i hvordan en welsh springer spaniel eller golden retriever er som hund og hvad der følger med, når man deler hjem og hjerte med disse skønne hunde.

 

Så går vi hver til sit. Du tager hjem og tænker det hele igennem. Du skal være sikker på, at det er den helt rigtige race du har valgt og at du er tryg ved at dit nye familiemedlem kommer fra os. Vi går i tænkeboks for at være sikre på om du er den helt rigtige hvalpekøber for os og kan tilbyde en af vores hvalpe, det skønne hundeliv vi ønsker for dem. Hvis vi i fællesskab beslutter, at du kan købe en hvalp hos os, vil du blive skrevet op, så du kan få besked så snart hvalpene er født.

 

Når hvalpene er 4 uger gamle, er der "åbent" for besøg. Vi forventer, at du besøger hvalpene mindst to gange (afhængigt af hvor du bor), inden du får hvalpen med hjem. Det giver os en bedre mulighed for at vælge den rette hvalp til dig. Samtidig skal din nye hvalp også lære dig at kende, hvilket den bedst gør, hvis I tilbringer tid sammen... og ja, hvem vil ikke følge sit kommende familiemedlem på nært hold.

 

KLÆDT PÅ TIL SIT NYE LIV
Det miljø, din hvalp vokser op i, har afgørende indflydelse på dens fremtidige udvikling. Vi sikrer at hvalpene får optimale opvækstforhold med racespecifikke udfordringer, der sikrer de bliver mentalt og fysisk velstimulerede hvalpe. Vi har stor erfaring på dette område, da det netop er noget vi specialiseret os i og arbejder med til hverdag via dinhvalp.dk. Vi holder os løbende opdateret og deltager i kurser i ind- og udland, for at sikre, at vi hele tiden har den nyeste viden indenfor hvalpe- og hundeadfærd.

 

HVER HVALP ER UNIK

Der er forskel på hvalpene i et kuld, hvilket gør at vi ikke følger en "standard formular" når vi har hvalpe. Hver hvalp er unik og får særbehandling hos os, så vi sikrer at den enkelte hvalp får det med i sin "hunderygsæk" den skal bruge, for at være klædt på til sit nye liv.

 

En hvalp fra Churnwood forlader derfor ofte først kennelen, når den er +9 uger gammel og ikke de obligatoriske 8 uger. En ekstra uge eller to med de andre hvalpe og de hunde vi har i huset, gør underværker i denne vigtige prægningsperiode. Under hele "hvalpeperioden" vil du løbende blive opdateret med informationer og billeder af hvalpene, så du kan følge med i alt det vi laver med dem.

 

PAPIRER PÅ PLADS
Sammen med dig udarbejder vi en skriftlig købsaftale, godkendt af Dansk Kennel Klub, som du får med, den dag du kommer og henter hvalpen. I aftalen vil der som standard stå, at vi altid har forkøbsret på en hund fra Kennel Churnwood. Det vil sige, at hvis din hund, af en eller anden årsag, skal finde et nyt hjem, skal vi kontaktes - og have forkøbsret på hunden.

 

Når hvalpen afhentes, er den stambogsført og registreret hos Dansk Kennel Klub samt Dansk Hunderegister. Alle vores hunde bliver tilset af kiropraktorer, hvorfor vores hvalpe altid gennemgår en grundig fysiskundersøgelse og bliver rettet for evt. skævheder, inden de flytter hjemmefra. Vores dyrlæge har givet hvalpen et grundigt sundhedscheck og den er blevet chipmærket, vaccineret og ormebehandlet. Hver hvalp får også et blåt EU-pas, så det er på plads til forberedelser til rejse i udlandet.

 

LIDT EKSTRA MED
Når man skal væk fra sin "familie", er det rart at have lidt med i bagagen. Du får et lille tæppe med, der lugter af mor & søskende. Snor og line til hvalpen, som den er vant til at bruge her hos os. Du får legetøj med, godbidder, tyggeben og mad til den første tid.  Desuden får du en del skriftligt materiale både før og efter du har fået din hvalp.

KRAV & ANBEFALINGER
OPRIGTIG INTERESSE I HVALPEN - OGSÅ EFTER SALG

KRAV OG ANBEFALINGER
Da alle hunde, ligesom mennesker, kan risikere at blive syge, kan vi ikke give nogen garanti (udover den gældende købelov). Med hvalpen følger derfor materiale omkring sygeforsikringer, som vi anbefaler, du benytter dig af, så hvalpen er sygeforsikret inden den afhentes. Dette er for at sikre, at hvalpen får den rette behandling - uanset pris - hvis uheldet skulle være ude.


Vi anbefaler altid, at du melder dig til hvalpe-motivation, da hvalpe har godt af at komme ud og lære at begå sig i den virkelige verden - og opdage, at ikke alle hunde er rød/hvide med fregner. Hvis du ikke ved, hvor du skal melde dig til, kan vi anbefale professionelle træningspladser, hvor hundens adfærd og kropssprog er i centrum.

 

OPFØLNING PÅ HVALPENE

En ansvarlig opdrætter følger op på sit opdræt hele dets liv – både sundhedsmæssigt, men bestemt også temperamentsmæssigt. Indtil din hund er 2 år, sender vi dig et spørgeskema hver 6. måned, hvor du skal svare på spørgsmål vedr. hundens sundhed, psyke og eksteriør. Det udfyldte skema returneres til os. Skemaet vil være et vigtigt grundlag for vores videre avlsarbejde, da vi som ansvarlige opdrættere gerne vil følge vores opdræt.

 

Ud over den kontakt vi har løbende igennem året, afholder vi en gang imellem et "Churnwood træf" for alle vores hvalpekøbere og deres hunde, med hyggeligt samvær og en god hundesnak.

 

Hvis du får brug for hjælp, er du altid velkommen til at kontakte os - uanset årsag - også hvis du bare vil fortælle hvordan det går.

_MG_9320_HUNDEN.jpg

STYR PÅ ETIK & LOVGIVNING

VI HAR TAGET DANSK KENNEL KLUBS OPDRÆTTERUDDANNELSE DEN

LOVPLIGTIGE HUNDEHOLDERUDDANNELSE

bottom of page